Olympische Spelen London 2012

Voor de Olympische Spelen van 2012 kwam in Matchracen in de Elliott 6m in de plaats van de Yngling klasse. Matchracen is een hele andere tak van sport. Tijdens de wedstrijden wordt er niet met alle boten tegelijk gevaren, maar is het een één tegen één race.

Van Yngling naar Elliot

Toen we begonnen was ik een team met Renée Groeneveld en Brechtje van der Werf, twee van mijn teamleden uit de Yngling kernploeg. We hadden veel lol samen en behaalden goede resultaten. In 2010 werd door het Watersportverbond besloten dit match race team op te heffen en verder te gaan in een groter team met semi vaste teams. Na ongeveer een jaar bleek dit systeem voor veel zeilers niet te werken.

Op eigen kracht naar de Olympische Spelen

In november 2011 zijn Renée Groeneveld, Marcelien Bos- de Koning en ik samen in de boot gestapt en hebben op eigen kracht, dus zonder hulp van het Watersportverbond de nationale selectie gewonnen van het Delta Lloyd Kernploegteam. De trials werden op olympisch water in Weymouth gevaren en waren superspannend. Maar we gingen als match race team naar de spelen!

Trots

In een hele korte tijd waarin we elke cent en minuut die we hadden meerdere keren hebben omgedraaid waren we heel heel ver gekomen maar een stapje te kort voor een podiumplaats. Ik ben enorm trots op wat we in een hele korte tijd hebben bereikt met ons team maar ook alle hulp die we hebben gekregen. Ik ben onze Sponsors Gouda Holland, Boska Holland en Design on Stock en Medal Club members van toen ook zo dankbaar. Zonder hun was het ons niet gelukt om in Londen aan de start te verschijnen en daar mee te strijden voor een olympische medaille.