Varen bij Volvo Ocean Race TEAM SCA

De olympische campagne met het matchrace team zat erop en de matchrace klasse was niet langer olympisch. Als ik nog een campagne wilde gaan doen moest ik een andere boot kiezen. Eind 2012 werd het duidelijk dat er een internationaal dames team werd opgezet, welke zou gaan deelnemen aan de Volvo Ocean Race 2014/ 2015. Het avontuur trok me aan. Zou ik daarvoor in de wie gelegd zijn?

Ik heb me aangemeld en in maart mocht ik op Lanzarote langskomen om kennis te maken met het team. Daar heb ik mijn eerste nacht op zee gezeild. Dit was echt mijn ding! Dit wilde ik! Na de eerste kennismaking ging ik naar huis met de boodschap:

“We like your attitude but you don’t have a lot of experience. We keep in contact.”

In juli 2013 kreeg ik toch een telefoontje met de vraag of ik met Volvo Ocean Race Team SCA op Lanzarote wilde trainen en de Fastnet wilde varen. Ik sprong een gat in de lucht. We versloegen het andere Volvo Ocean Race team, Team Abu Dhabi Ocean Racing. Na deze eerste race heb ik bijna 10 maanden met Team SCA op dit prachtige eiland gezeten om te trainen. Het was hard werken, keihard werken. Elke dag om 7 uur in de gym, elke week een offshore race varen, je plek vinden in het team, het was niet makkelijk, maar dit was wat ik wilde!

Blijven trainen en blijven dromen

Helaas werd ik de laatste afvaller voor het uiteindelijke team wat nu meevaart als Team SCA in de Volvo Ocean Race. Ik probeer vooruit te kijken, ik train hard, ik probeer zoveeel mogelijk te blijven varen en ik volg de volvo Ocean Race op de voet. Als er weer kans voorbij komt ben ik er klaar voor. Ik blijf dromen!